ikbenhierma

Beste lezer(es)

Aan het begin van 2021 leven we  met velen in een zware tijd, die naar onze zin al lang genoeg geduurd heeft. Het Corona virus en de mutanten ervan bezorgen ons kopzorgen. In mijn naaste omgeving zijn er verschillenden ziek geweest.  Daar is het bij gebleven. Ik houd mezelf wel ernstig aan de maatregelen.  Intussen worden de debatten er steeds feller over. Tot aan lichte geweldsactiviteiten. Ik kijk graag naar de ethische kanten die dit grote probleem met zich mee neemt.

Nu we op de zogeheten code nieuwzwarte crisis af stormen ontstaat de klemmende kwestie van welke burger we voorrang moeten geven als de intensive bedden schaars worden.  Ik leerde nu al het begrip fair innings. Dat komt erop neer dat je als  beroepskracht  nagaat en beslist wie van de twee patiënten op zo’n bed terecht komt. Niet de oudere want die heeft objectief gezien meer fasen van een leven doorgemaakt  dan de jongere. Die heeft nog een heel leven voor zich.

Kortom er is volop stof voor  mensen die zich  bezig houden met ons ethisch handelen . Blijkbaar heeft niemand daar persoonlijk en of als  instituut   nog alleen zeggenschap over.  Ook de ethiek is gedemocratiseerd.

 

  •   dit stuk moet nog groeien
  •   bedankt zover en dan nog dit

bnr

 

Als je een cijfer aan mijn website zou geven, welk zou dat dan zijn op een lijn van 1 – 10?

wil je dan ook de moeite nemen om je keuze toe te lichten.

 

je helpt mij daarmee.

 

met dank en groet

info@vanlieverleve.nl

Ben