Mijn profiel

We leven in de corona crisis.  Scholen zijn dicht en leeg. Een directeur zei het zo.”Het voelt alsof de school  geen ziel meer heeft.”Ik heb me  gedurende een periode van  zes jaar  “waardeloos” gevonden.  Het voelde alsof  mijn innerlijk bestaan was weggevloeid en er alleen een  leeg omhulsel overgebleven is. pexels gabriel peter 696644

Maar  door liefde en nabijheid   en iets  ” buiten mij ”   behield ik leefkans.                                                                                              Of was het toch “Binnen mij ”    Levenskracht  bleef. Sommigen noemen het Ki.

 

 

pexels pixabay 45842

 

Het is  deze  zielskracht   die je  persoonlijke en sociale “bouwstenen  verenigt en in samenhang houdt met heel je lichaam.

Ik vond ook houvast in inspirerende teksten en  schilderijen van Mark  Rothko  en ik herken me in de bronzen objecten  van de  kunstenaar Giacometti .

 

 

pexels cottonbro 7407380

En in de Bijbel.  Vooral de volgende zin.

 

Als een van deze mannen Jezus ziet, schreeuwt hij tegen Jezus: “Wat mij en wat jou.”      ( Matteüs 8, vers 29: Marcus 5,  vers 7 en Lucas 8, 28).

Of anders gezegd

“Wat is er tussen mij en u, Jezus?”   Voor mij  geldt deze vraag aan Jezus. En als een vraag  aan iedereen.  Juist ook aan mij. Dat was de periode waarin ik  met niemand nog een relatie hoefde.  Geen kennen en geen herkennen. Ik had met niemand te maken.