SAMENSPEL

SAMENSPEL VAN MENSLIEVENDHEID, VERDIEPING EN LEVENSVRAGEN

pexels tara winstead 8386186

leve, live and love. Maar wel Puzzelen.

 

pexels cottonbro 6752321Deze website heb ik opgebouwd met behulp van een paar honderd kaarten en brieven. Door lieve personen aan mij geschreven. In de vorm van een gedicht een zelfgemaakte kaart. Van een tekening. Van een brief uit een ver land.

Die vind je hier op deze site. Persoonlijke en vaak handgeschreven. Bewogen, meelevend en hartelijk

pexels miguel á padriñán 1111316

nu nog leeg

1    Wat doen de kaarten en brieven?

Zij gaan vooral over onze gezondheid, leven en liefde.  Zij ontroeren en bemoedigen.   Ze zorgen voor een moment van bezinning.   Ze gaan over levenskracht. Over levensbeschouwing. Over zaken waar we wakker van liggen. Over menslievendheid. Herstel en geduld. Over God en ’t Goddelijke. Over volharden. Over onze sombere stemming. Over beloven en geloven.

2    Wanneer ?  Dan hebben we het over de laatste maanden van 2002 en de eerste van 2003. Wat gebeurde er? Een stiekeme hernia tussen mijn schouderbladen drukte mijn ruggenmerg bijna doormidden. Een dwarslaesie werd mijn lot.

pexels pixabay 355863

Wervel kolom?

 

3   Wat heb jij er dan aan? Vanaf 2003 heeft mijn  gedeeltelijke dwarslaesie heel wat teweeggebracht. Lichamelijk en  geestelijk.  Voor mij zelf en vrouwen en mannen om mij heen. Maar geen van ons heeft de laesie  uit onze wereld gestoten.  We hebben haar niet  op de klippen laten lopen. De dwarslaesie  gaf ons keer op keer stof tot nadenken.    Ik wil die opgedane wijsheid  graag delen  met anderen. Ook met  onbekenden.

Stof genoeg.

pexels aistė sveikataitė 1535421