DSCN5845

veel BIDDEN

Dat mensen voor me bidden. Het maakt me steeds weer stil. Het verbindt mij met de bewuste ander. Bidden is jezelf en de ander dichter op de weg naar God laten leven.

Waar ontstaat de betekenis van dit bidden?  Ik voel me nog het meest thuis bij de invulling van dit bidden met de woorden oprechte aandacht.

Als  mensen zo bidden, dan geven zij blijk van liefdevolle aandacht voor mij. Van hun vermogen om aandachtig voor mij te zijn.  En  zij brengen deze gevoelens en gedachten tot een ander; tot de Ander.

En als ik zo’n kaart in het revalidatie centrum kreeg, vervulde mij dat. Daar werd ik warm van. En ik krijg een teken van lieven, van aandacht van  over  de zeeën.

Bidden is vanuit het tijdelijke op deze aarde op weg gaan naar God. De dienaar en Eeuwige van het eeuwige. Bidden gebeurt.  Door te bidden maak je je deelgenoot van het eeuwige, waar jij en de persoon die je herdenkt in wonen. Je wordt al biddend huisgenoot van de Ander.

Vaak komt bidden komt neer op vragen om gezondheid, om vrede, om moedige mensen. Om genezing of verbetering. Die de dood uitstellen. Misschien is er een bidden om de dood.

Talloze mensen doen een beetje  schamper over bidden. Maar ben je je ervan bewust: de armen  op onze aarde hebben het niet gemakkelijk. En sterven vaak te vroeg. Dat is onrecht. Ons leven kan zich  levenslang keren tegen dit onrecht. Met bidden kunnen we dat.

Gestopt met bidden?

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter