DSCN5467

spelen met KAMELEN

Wat een prachtige  manier om het over kamelen te hebben. Schitterend.   Eerst keek ik op van de drie kamelen, die staan voor moed, vertrouwen en geduld.  Ik ken wel de uitdrukking dat het kameel het schip van de woestijn is.

In onze dromen staat het kameel  voor het beeld  van gehoorzaamheid en uithoudingsvermogen. We kennen het kameel nog andere eigenschappen toe. Geduldig en onafhankelijk.

Ik weet dat er in Brabant een paar kameel houderijen  zijn.  Van haar melk worden huidcrèmes  en  zalfjes gemaakt.

Een poosje geleden zag ik  hoe personeel van een boerderij  met  apalca’s   –  een soort lama’s-, naar bewoners van een zorgcentrum gingen. Deze dieren hebben een hoge aaifactor.  Voor de meeste bewoners is het ontspannend en gezellig  om een paar apalca’s, op bezoek te krijgen.

En voor honderdduizenden ouderen en eenzame mensen is hun huisdier – bijna – net zo belangrijk als een kind. Ze houden er vaak -veel van, omdat het beestje of diertje wel altijd thuis is. Dieren krijgen in onze maatschappij steeds meer aandacht. Zowel positief maar ook negatief. Dierengezondheid en dierenwelzijn.  Iedereen heeft het erover.

Net zei men  nog in het journaal, dat in Nederland 400 000 dieren voor proeven worden gebruikt.

Ik heb zelf ooit een mooie, half-grote en fijne  Mechelse herdershond gehad. Zestien jaar. De hond heeft het geweldig gedaan.

Goede zorg voor dieren is belangrijk

Toch?

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

Laat een reactie achter