DSCN5910

SAPPIG en GEZOND

We eten met elkaar per jaar voor 700 miljoen euro aan fruit. De variatie daaraan wordt maar groter en groter.

Wat namen we vroeger mee, als we op bezoek gingen naar familie in het ziekenhuis?  Fruit. Druiven, sinaasappels, handappels. Op allerlei plaatsen had je hiervoor een aparte winkel in de hal van het ziekenhuis.

Fruit en gezondheid. Daar zijn boeken over vol geschreven.  Met toch altijd wel de boodschap: Fruit eten is gezond. Maar daar zetten we tegenwoordig  ook wel vraagtekens bij.  Op het fruit kunnen resten van beschermingsmiddelen zitten.  Fruit bevat suiker. En we eten al te veel suiker.

Het is vandaag 30 december.  Tijd  om na te denken over goede voornemens voor 2022. Afvallen staat hoog op de -menu?-kaart

Het  is niet zo eenvoudig om gezond te eten. Bijna altijd is gezond voedsel duurder dan snel voedsel. Het kabinet gaat de BTW op groenten en fruit misschien verlagen. Tot negen procent in plaats van 21 nu. Hier ligt ook een taak voor iedere beleidsmaker en  zorgverleners: veel meer nadruk op de preventie van ziektes te leggen. Zoals

kinderen leren veel meer groenten en fruit  te eten.

pubers afleren dat ze fast food kiezen

jong volwassenen aanwennen om regelmatig gezond te eten.

mensen van middelbare  leeftijd bewust maken van gezonde voeding

jongere oudere gaan kleinere porties eten.

senioren stimuleren om gezond te eten . En te bewegen

krasse senioren. Gezond eten

En voor de aller oudsten? Wat kun je bij hen nog doen?

 

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter