DSCN5871 001

LEKKER PRATEN

De verzender  van deze kaart beseft, dat ik in een nare toestand   ben terecht gekomen. Ze verontschuldigt zich bij voorbaat omdat het haar zelf juist goed gaat.  Maar dat lekker praten is vaak ook een gemakkelijk praten. En daar help je niemand mee.

Ik las net een verhaal van iemand, die onlangs verhuisd was naar een schitterende villa. In een klein plaatsje bij Zaanstad.  Weggegaan uit een druk en vervelend woonhuis  in het oude centrum, naar een heuse villawijk.  Zij zit er mee, dat zij deze kans wel met beide handen pakt. Terwijl tienduizenden mensen al jaren proberen een ander huis(je) te bemachtigen.

Het zit haar niet helemaal lekker. Maar zij neemt zich wel voor om er lekker van te gaan genieten.

In de zorg komen we dat lekker vaak genoeg tegen. De verpleegkundige vraagt haar patiënt of hij lekker geslapen heeft. Lekker gegeten?  Een cliënt kan aangeven dat zij zich niet zo lekker  voelt en daarom liever even met rust gelaten wil  worden.  Ik voel me al een paar dagen heel niet zo lekker. Ik weet niet wat er is. Ik bel  toch  de huisarts.

Ik vermoed dat steeds meer mensen het woordje lekker  gaan gebruiken. Zoals de mevrouw die persoonlijk een soort voedselbank heeft opgestart. De spullen zet ze overal  in haar huis neer. Zo houdt geen ruimte meer over voor haar privé. Ze vindt dat niet vervelend.  Ze helpt graag andere mensen. De mensen vinden dat fijn.  Dat vindt ze dan ook fijn.  Zij kan zo lekker andere mensen helpen.

Ik vermoed dat het woord Lekker zowel iets zegt over hoe we ons leven sociaal en emotioneel beleven ( goede contacten met genoeg andere mensen ) En het houdt in dat ons leven wel te doen is. ( het inkomen voldoende. )

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

 

Laat een reactie achter