DSCN5787

in de HOVEN….

Met kerstfeest , nu vijf dagen geleden, vierden we de geboorte van Jezus.  We hebben kunnen horen dat hij geboren is in een stal.  Omdat er voor de familie  in Bethlehem geen plaats was in de herberg.  Het personeel wilde of kon het gezin niet HOVEN. Het verleende het gezin geen onderdak. 

Voor de twee vrouwen uit  de katholieke geloofsgemeenschap in Lelystad is er gelukkig wel plek.

Dat is lang niet zo vanzelfsprekend  als het lijkt. Een hele grote groep woningbezitters heeft in  de afgelopen jaren geweldig kunnen genieten van hun woning, villa  of appartement.

Een groter wordende groep zoekers is dag en nacht op pad en online op zoek naar woonruimte.  Echt een wooncrisis. Een van de hoofdtaken van het kabinet, dat vandaag van start gaat.

Zoals bij  meer vraagstukken, is deze woningnood het grootst bij inwoners met een smalle of lege beurs. Het gaat niet goed in een toenemend aantal stedenwijken.  Dat is echt verkeerd voor tienduizenden kinderen en jongeren. En zeker ook voor senioren.

Ook voor ouderen zijn de verschillen in wonen heel groot. De een woont comfortabel en ruim in een prachtige en gezonde omgeving. Bij een ander groeien vochtschimmels op de muur en zijn de kozijnen  verrot. Wat kunnen we ieder doen om dit probleem op te lossen?

Maak het goed. Zo goed als u kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter