DSCN5837

er IETS NAAST hebben

In mijn ziekteperiode draaide alles en iedereen  om me heen, rustig door. Met een paar uitzonderingen. In die jaren kon ik er zelf niet veel naast hebben. Mijn dwarslaesie bepaalde de gebeurtenissen en activiteiten rond  de dag, de avond en nacht. En dan weer de nieuwe dag, avond en nacht.  Ik had er niet veel naast. Uitgezonderd de kaarten, die ik  bijna dagelijks kreeg toegestuurd. Dat was fijn. En het bezoek ’s avonds. Dat kon ik in de regel goed bijhouden.

De schrijfster van het kaartje kaart dit onderwerp aan. In haar tekst klinkt een aanklacht tegen de machthebbers, die zich gereed maken voor de oorlog . De wereld tegen Irak. We hebben alle vuur en ons elan toch voor hele andere zaken nodig!

Bijvoorbeeld. De toeslagenaffaire.  Vijf vrouwen  staan alleen tegen de staat.  De vrouwen vertellen dat alle samenhang of harmonie in hun leven kapot is gemaakt . Geen geld, geen werk, hoge schulden en vooral  ook: totale ontkenning door de overheid.

We leven in de pandemie door het corona virus. De vierde of vijfde piek. De pandemie treft hele groepen inwoners van ons land. Bijna iedereen geeft aan, schoon genoeg van het virus te hebben.  En we zijn de maatregelen ook spuugzat. We kunnen er niets meer bij hebben. Het water staat ons  tot aan de lippen. Of stijgt al boven ons hoofd uit.

Er iets bij krijgen. Ziekte krijg je niet alleen.  Zij straalt uit naar je omgeving.  Je naaste familie. Je bent niet alleen ziek.

En wie covid 19 wel krijgt, weet ook uit ervaring  dat je er heel wat bijkrijgt.Veel meer pijn, droge mond. Benauwdheid etc.

Het enige wat in zulke situaties wel om een zieke heen moeten hangen, is de bijzondere aandacht. Bezorgdheid. Inzet. Deskundigheid . De ziekte duurt al twee jaar. Laten we het samen uithouden.

Maak het goed. zo goed als u kunt.

ben

Laat een reactie achter