DSCN5456

woorden schieten TEKORT

Ik was gisteren bij mijn schoonzus, die in een verpleeghuis woont. Door dementie kloppen haar verhalen niet meer zo. Maar op een goed moment reageert ze  zo spontaan en zo mooi. Toen schoten woorden me tekort. zijn.  Ik zal maar stil blijven

In stilte woont vaak ook respect. Misschien zelfs eerbied.  Mensen tonen zo dat ze  zich met het zieke  familielid verbonden voelen. Ze trekken zich het lot van de ander wel aan.

Ik heb gemerkt dat  mensen uit hun doen waren, toen corona maatregelen ingetrokken werden  We mogen elkaar weer omhelzen, we mogen weer zingen en elkaar aanraken. We hebben er geen woorden voor. Maar het is wel heel fijn.

Als woorden je tekort schieten, dan zul je stil worden en zwijgen. Dat is mooi. Maar lang niet alle zwijgen is een goede manier.

In vele straten in Nederland wonen mensen, die geen woord op een dag zeggen. Zij spreken niemand op zo’n dag. Ze zijn sprakeloos. Niet omdat ze dat graag willen, maar omdat ze niet bezocht worden. Dat is een beroerde situatie. Die veel pijn  kan doen. Dan is een computer verbinding of  contact via sociale media een oplossing. Ik vind deze eenzaamheid vreselijk voor die mensen die het aangaat. Rond de kerst dagen zijn er talloze mensen die naar de eenzamen in hun buurt gaan. Met een kerst verrassing.  Geweldig dat ze dat doen. Maar ook voor de eenzamen gaan de gezellige dagen zo voorbij.

Woorden schieten te kort.  Mondkapjes schieten te kort. Medicijnen schieten kort.   Elke cassiére   vreest ’s avonds een kas tekort.  Dat zien we liever niet. Mee eens ?

 

maak het goed. zo goed als u kunt

ben

 

Laat een reactie achter