vooruit

VOORUIT willen we.

“Twee stappen vooruit: drie stappen achteruit.” Soms gaat het zo, als we een plan willen uitvoeren. Om aan te geven dat een zaak maar traag verloopt.

Bij een ziekte of aandoening  hoor je het ook in de vraag: ” Ga je al wat vooruit.”  Het is een gewoonte vraag. En zo’n gewone vraag krijgt een gewoon antwoord.’ “Ja hoor , het gaat wel goed.”

We vinden ook vaak dat we wel iets vooruit gaan, maar eigenlijk veel te langzaam.  Een ziekte komt te paard en gaat te voet. Ik denk ook wel, dat een traag of langzaam genezingsproces een patiënt kan gaan tegenstaan. Dat hij er neerslachtig van wordt. En wellicht ook moedeloos.

We kunnen soms baat hebben bij de aanmoediging: ” Kom op. Vooruit. We gaan iets doen.  We moeten een drempel over . Als we maar op gang zijn gekomen, kunnen we ook weer verder.”

Patiënten komen ook met de vraag aan de arts of de medicijnen of de kuur zullen aanslaan. Dan  hopen we op een positief antwoord. Ik las net nog een tekst , waarin iemand schrijft dat mensen eigenlijk allemaal vooruit willen. Het hoort bij onze maatschappij dat we niet stilstaan, maar vooruit willen.   Het zit in onze genen. Ik weet het niet. Volgens mij leven we wel in een jachtige en opgevoerde  maatschappij.

maak het goed. zo goed  als je kunt

 

ben

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter