DSCN5886

Veel van je GEVRAAGD

Ziektes en aandoeningen: zij vragen vaak grote inspanningen om ze te ondergaan en om ervan Houd het te herstellen. De revalidatie arts zei mij in het intake gesprek, dat ik veel arbeid zou moeten gaan verrichten.  ” Je krijgt het niet cadeau.” Er wordt veel van me gevraagd.

Mensen met nierdialyse:  drie of vier keer per week  vijf uren aan het infuus. Er wordt veel gevraagd.

Twee senioren redden het nog zo’n beetje samen thuis. Maar hij begint te dementeren. Zij heeft kanker en zij gaat van de ene chemo keur naar de ander.  Veel gevraagd.

We krijgen veel tegenvallers op ons bordje. Soms lijkt het, dat de ene mens meer erop krijgt dan een ander. Maar het helpt niet om vormen van lijden met elkaar te gaan vergelijken. Houd het bij je eigen bordje.

Maar  ja: het is ook niet niks.  Verdergaan met je leven vraagt wel de nodige offers. Je wordt in een plaats behandeld  die 200 kilometer van je woonadres ligt.  Je begint een crowdfunding actie om een andere auto te krijgen, waarmee je je kind wel goed en veilig  overal naar toe kunt rijden.

De corona ziekte rukt weer flink op. De hartchirurg meldt dat er van de zes hartoperaties vijf zijn uitgesteld. Deze vijf hartpatiënten zullen er wel van balen, dat ze niet geholpen worden.  Dat kan wel het gevoel geven dat ze achtergesteld worden.

Soms lijkt er geen einde te komen aan wat er allemaal van je gevraagd wordt. Dat kan gevoelens van boosheid oproepen. En van verslagenheid, frustratie en chagrijn. Bied  er maar wel aandacht aan. Zoek de stilte of zoek afleiding. Zoek warmte of gezelschap

 

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter