DSCN5869

PROBEREN

We leven in de zesde coronagolf. De  regering en de Tweede Kamer debatteren weer met elkaar. Het kabinet kreeg het verwijt dat het maar blijft proberen,  hetzelfde beleid  van 20 maanden terug uit te voeren.

Blijven proberen is een. Je hebt het ook nodig, dat je poging vrucht draagt. Dat het iets voor je uithaalt.

Een andere E bike aanschaffen. Je  wilt die eerst proberen en er een proefrit meemaken, voordat  je hem koopt.

In de zorg hebben we het niet vaak over proberen.  Ik ben aanwezig bij het gesprek tussen  een familielid en de oncoloog. Die geeft aan dat hij nog één behandeling kan aanreiken. Hij spreekt niet van proberen, maar hij meldt dat  hij gegevens heeft die erop wijzen dat deze kuur kan aanslaan.  Dat hangt van zoveel factoren af. Hij kan het resultaat  niet op voorhand  verzekeren.

Het mooie van proberen is  wel,  dat het juist op het bordje van patiënten ligt om iets te gaan proberen:  bijvoorbeeld hun eet patroon veranderen. Geen fast food meer in huis halen. Geen kant en klare maaltijd bestellen, maar zelf vers voedsel bereiden.

Ik kom nog wel  bij de fysiotherapie.  Daar word je voortdurend uitgedaagd  je grenzen te verleggen. Probeer het nu acht minuten achter elkaar. Probeer afwisselend grote en kleine passen te maken.

Als we zo onze oefeningen blijven proberen, dan levert dat toch wel veel op.

maak het goed. zo goed als je kunt

ben roest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter