DSCN5869

>> toch maar PROBEREN

Het is weer flink druk om een afspraak te maken om je te laten prikken. Je hebt niet snel verbinding. Blijven proberen.

We leven in de zesde coronagolf. Het is medio november. En weer was er gisteravond  een debat tussen regering en de Tweede Kamer. Het kabinet kreeg het verwijt dat het maar blijft proberen,  hetzelfde beleid  van 20 maanden uit te voeren.

Blijven proberen is een. Je hebt het ook nodig dat je poging vrucht draagt Dat het iets voor je uithaalt. Probeer het elektrisch  apparaat thuis. Als het niet gaat, kun je het altijd terug brengen.

In de zorg hebben we het niet vaak over proberen. Wie daarmee aan komt zetten, is niet zeker van zijn zaak. Iets anders is het als een patiënt zegt, mee te willen doen aan een experiment. Dan krijgt de patiënt de keuze.

Ik vermoed dat er ook sprake is van veel vormen van proberen. Als je in een winkel een paar mooie schoenen ziet, dat wil je die wel passen.  Wel eerst Proberen.  Voor de aankoop. Zo willen we van alles eerst passen of proberen.

Maar in de zorg moeten we het daar niet op aan laten komen. Hooguit als de verpleegkundige tegen een patiënt zegt: ” We doen onze best voor u. Probeer u maar wat te slapen.”

Het mooie van proberen is  ook,  dat de cliënt het nuttig en zinvol gaat vinden om toch achter iets aan te gaan. Stel je krant wordt twee dagen niet bezorgd. Als eenzame lezer kun je dan best proberen om dat aan de directie te melden. En proberen om je geld terug te krijgen. Of zoiets wel gebeurt?

maak het goed .zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Reactie

  1. Ben Roest

    dat is goed opgemerkt

Laat een reactie achter