DSCN6016

loop je een uniek PAD

Er ligt voor jou een uniek pad open.

Je pad is uniek. Toen ik nog kind was, heb ik heel wat op paadjes gelopen. Mijn ouders hadden een kersenboomgaard en later een groentekwekerij. Vol paadjes. Ik redde me er goed op. Het steegje  van de straat naar ons huis was een ietsje breder pad. Toch noemde we het ook ” het paadje.”  Goed om er te leren fietsen. Ik bedoel: ik  ben wel vertrouwd met  paadjes en steegjes.

Maar nu dan: mijn weg met een dwarslaesie. Een uniek pad ligt open. Dat is helemaal waar. Uniek omdat ik in en met de rolstoel rijd. De eerste tweeënvijftig jaar van mijn leven heb ik dat niet gedaan. Uniek omdat ik veel van mijn activiteiten nu zittend doe. Dat is lang niet zo prominent als er bij staan. Ik heb mijn dwarslaesie nu achttien jaar. Ik heb inmiddels over genoeg ” paadjes en weggetjes” gereden.

Terwijl ik aan deze pagina van  mijn website werk, krijg ik een  bijzondere mail. Met de vraag of ik kan voorgaan in een oecumenische  viering in een kerk. Toen ik nog geen dwarslaesie had, werkte in een geloofsgemeenschap en in haar kerk.  Nu opent zich toch een nieuw pad voor mij. Ik kies niet de route. De weg kiest mij.   Ik rij  naar mensen toe die me wenken. Ik ben in goede handen. Mijn rolstoel “redt” mij.  Ik in mijn rolstoel.

Alles wordt hopelozer als de vooruitzichten op je levenspad donkerder en   meer levensbedreigend worden. Er zullen toch wel drie lieve mensen om je heen staan. Om je nabij te staan. Of misschien maar twee.  Of al is het er maar een,  die je ziet.

maak het goed. zo goed als je kunt.

 

ben

 

 

 

Laat een reactie achter