DSCN5792

je bent niet te LAAT

Te laat zijn. Hoe erg is dat?

Neem nou zieke mensen. Voor hen  maken de  woordjes  te laat  veel uit.  Wie te laat haar medicijnen inneemt, loopt het risico dat  de medicijnen niet het gewenste effect hebben.

Tijdens de coronacrisis is het een  grote zorg dat artsen  de  behandeling  voor  groep  mensen uitstellen.  Dokters  moeten op de intensive care  plaats  vrijhouden voor de corona patiënten.

In de laatste fasen van ons leven gaan we  daarop terugkijken. We  gaan de balans  opmaken.  Misschien kan er nog iets hersteld worden aan de vastgelopen relatie met familie.  Beter laat dan nooit.

Als de thuiszorg aan de late kant is, kan dat voor irritatie zorgen. De cliënt zit maar te wachten en te wachten. En wat te denken van de wachtlijsten. We kennen wel het gezegde: Van uitstel komt afstel.  Maar uiteindelijk zal voor iedere patiënt het hoognodige gedaan worden. Te optimistisch?

Volgens mij helpen we onszelf er niet  mee als we elkaar zo gauw de maat nemen. Het vraagt openheid van de patiënt als hij  tegen zijn  te late verzorger kan zeggen: “Je bent niet veel te laat. Laten we maar beginnen.”

Patiënten  verdienen de zorg op de juiste tijd. Zorgverleners verdienen onze respect op de juiste tijd.

maak het goed . zo goed als je kunt

ben

 

Laat een reactie achter