DSCN5769

Je bent KLEURRIJK

Bij het woordje kleurrijk denken we volgens mij al gauw aan een kleurrijk persoon.   Zowel in de dorpen maar ook in de steden leefde  vroeger wel zo’n vreemde vogel. Zo’n kleurrijk figuur.  Vrouwen net zo goed als mannen.

Je kunt ze herkennen aan hun speciale kleding. Zij zijn een beetje of juist heel erg alternatief.  Het zijn onafhankelijke figuren met een eigen manier van leven. Gisteravond zag ik op de tv nog een man. Zijn ouders hadden een grote megaprijs gewonnen. Alles was voor hun zoon. Die houdt er een kleurrijk wagenpark op na. Zo’n kleurrijke man.

Een collega / pastor schreef in een kerkblad dat hij de katholieke kerk wel kleurrijk vindt.  ” Wat zij is en wat ze zou moeten zijn: kleurrijk en niet saai. Geen stoffig en muf ruikend gebouw. Maar een bonte verzameling. Met verschillende gebruiken.”

In vermoed dat er in de instellingen voor mensen met psychische problemen ook kleurrijke figuren verblijven. Toen ik daar nog mee werkte in de jaren zeventig en tachtig,  noemde ik zulke kleurrijke figuren ‘ STERappels’.

Nu tref ik het niet zo met kleuren. Kleurenzwak. Vooral de kleuren rood, groen en bruin. Dus ik ben niet zo kleurrijk! Eigenlijk ervaar ik daar tegenwoordig wel last van. Bij veel grafieken en staatjes  in de kranten draait het juist om de kleuren.

Als je niet veel meer kunt, maar je ziet nog wel de  kleuren van alles. Ga verven en schilderen. En illustreren

maak het goed.zo goed als je kunt

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter