DSCN5870

het valt me ZWAAR

Het is vandaag oudjaarsdag.  In veel t.v. programma’s en kranten  blikken mensen terug. Dan volgt er vaak een opsomming van de nare gebeurtenissen in het afgelopen jaar. Nog steeds corona. Nu met lockdown.

Onze vrijheid is ons afgenomen. Talloze zware tegenslagen door de klimaatveranderingen. Overstromingen. De overheid  keert zich tegen burgers. Overlijdens  van vele dierbaren. Pessimisme .

Het is een zwaar jaar voor miljoenen mensen geworden.  Op een gedachtenis prentje  ( een herinneringskaartje)  lees ik dat een overleden moeder een zwaar leven heeft gehad. Haar antwoord: “Ik heb veel aangekund.”

Dat woordje zwaar  gebruiken we vaker. Zoals: Iemand kan een zware longontsteking oplopen. Iemand kan zwaar ziek zijn. Laatst verscheen een boek onder de titel: Ziek Gelukkig.  De eerste uitgave is na een paar weken uitverkocht.

Een abrupte scheur van een slagader in zijn hoofd, is een zwager van me fataal geworden. Zo snel waren alle hersenkamers volgelopen met bloed. Dit was me wat.  Zwaar, zwaar en zwaar.

Een mogelijk antwoord. Stil worden en bezinnen. Na het buigen kun je weer opleven. Verhinder dat je zomaar doorleeft. Verwerp de gedachten, dat het wel meevalt. Wees je bewust van je (glim)lach. Los de oudejaarspuzzel in je krant op. Doe voorzichtig: het is  vuurwerk.

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

1 Reactie

 1. Linda

  Hi Ben,

  Prachtig je site, weer een aantal kaartjes, teksten doorgenomen!
  inspirerend,
  zwaar, wat een uiteenlopende betekenissen, en wat is waar?
  Mooi, dankjewel
  xxx

Laat een reactie achter