DSCN5450

dit is ALVAST klaar

Alle begin is moeilijk.   Juist het begin moet in orde zijn, anders kun je  later helemaal verkeerd  uitkomen. Een vriendin  geeft schilderles.  Wanneer een leerling bij voorbeeld een paard wil gaan schilderen, maakt onze vriendin de eerst opzet. Dan let ze op het perspectief in het schilderij.  Waar moet iets komen te staan op het doek. Op welke hoogte komt de horizon   Zij  zorgt er voor dat het begin alvast klopt.

Alvast een begin.  ”  Gaat  u  alvast uw gezicht en handen  wassen,” zegt de verzorgende aan de cliënt. “Dan doen we daarna samen de rest.”

Zo gaat het vaak  in veel kamers bij veel cliënten.  Dat is het mooie  van  alvast.  Het begin is gemaakt.   Het overige volgt.

Alvast bedankt.

We gebruiken dit alvast ook , als we iemand om een gunst vragen.  Voorbeeld.  Jij als moeder  komt te laat bij de kinderopvang om je dochtertje op te halen. Je belt jouw moeder met de vraag of zij naar jullie dochtertje kan gaan.   “Alvast bedankt.”

Na alvast kan van alles staan. Zoals:

alvast  doen

alvast eten

alvast schrijven

alvast medicijnen innemen

alvast boodschappen doen.

alvast de bloedverdunner spuiten

Het woordje  “alvast ” lijkt wel belangrijk.  Je kunt ervan op aan dat iemand echt iets doen, wat is gevraagd. Wil jij alvast? Fiets jij alvast. Samen fiksen we het wel.  Zo gaat het goed komen, met waar we beiden met bezig zijn. Dat zorgt voor een goed contact. Dat is ook goed voor de zieke en eenzame zelf.

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

 

 

 

 

Laat een reactie achter