DSCN6085

de hele dag in TOUW

Bijna ieder dorp aan het IJsselmeer had ooit een eigen touwslagerij. De lijnbaan.  De Lijnbaan in Rotterdam  en de Lijnbaansgracht in Amsterdam. Een paar honderd  meter van   mijn huis was jarenlang een touwslagerij. Ik ging er wel eens kijken.   Het touw slaan was mooi om te zien.

Touw is natuurlijk een sterk middel om dingen aan elkaar te zetten. Een schip aan de wal. Bij mij thuis de kisten met groenten vastzetten aan de wagen.  De ene auto heeft een ander op sleeptouw.

Je kent misschien nog het deur touwtje. De oud politicus  Jan Terlouw haalde  alle social media toen hij het over het deur touwtje had.  Dat we niet meer in de tijd leven, dat je het touwtje gewoon door de brievenbus  naar buiten liet hangen. Zo dat de kinderen goed in huis konden.

Wie trekken er in de gezondheidszorg aan de touwtjes? De verzekeraars, de premiebetalers.  De maatschap van specialisten Of de politiek. Ja wie maken de dienst uit in de zorg? Of gaat alles zo omdat we tot in het oneindige polderen.

Wie heeft het vraagstuk van Corona  aan het de touwtje?  De fabrikanten van het virus?

Zij zijn de hele dag in touw.  Niet een week of een maand. Nee, al achttien maanden. De zorgwerkers in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Op de intensive care afdeling en talrijke andere afdelingen.

Die zijn dag en nacht in touw om zieke covid  patiënten te behandelen en te verplegen. Zodat de situatie van de patiënt ten goede keert. Wat zeker niet altijd het geval is.

en dan die pandemie. Lieve hemel

maak het goed . zo goed als je kunt

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter