inzicht[1]

>>hou je toekomst IN ZICHT

In de strijd tegen corona staan kritische burgers, deskundigen, politici, influencers  en  journalisten, horeca ondernemers  en andere landgenoten soms heftig tegenover elkaar.  Wie heeft het beste inzicht? Niemand kan precies de toekomst  van covid19 aangeven.  Zij strijden voor hun eigen belang.  Over de samenwerking tussen de politiek en de geneeskunde.  Ieder zal er  het zijne of het hare van denken.

Een specialist vertelde het zo.  ” Hoe het verder moet met de  behandeling van patiënten  in ziekenhuizen? Aan tafel mogen we wel van mening verschillen.  Aan het IC bed zijn we des te professioneler en eensgezinder”

Over onze toekomst.

“Als je alles van tevoren zou weten.   Dan zou je het misschien wel anders hebben gedaan.”

Het inzicht in het verleden, het heden en de toekomst.

Ik heb het zo wel eens gezien.   Je vertrekt vanuit de gedachten en ervaringen in het heden,  hierna verdiep  je  je  in  de gedachtes en opvattingen uit het verleden.  Om  met een boog naar de toekomst te zien met  nieuwe mogelijkheden en kansen.

Loopt zo de weg naar het inzicht in de toekomst?

Vanmorgen staat er nog een groot artikel over doemdenken. Dat is ook naar aanleiding van het VN rapport over het klimaat en de toekomst. De grootste partij van Nederland laat een wending zien van haar opvattingen over dit vraagstuk. Maar we hoeven helemaal niet te gaan treuren. We kunnen de leuke dingen blijven doen.

En dan de zorg. Een heel stel vraagtekens.

maak het goed zo goed als je kunt

ben

 

.

Laat een reactie achter