inzicht[1]

IN ZICHT krijgen

Gisteren heb ik een stuk gefietst en zag  een aankondiging voor een raam van een huis. Er staat:  KIND IN ZICHT

Pensioen in zicht. In zicht.  We kijken uit naar ons pensioen. Sommige mensen beginnen op hun vijftigste  daarover. Anderen willen nog best even doorgaan met werken. Dat hangt van de persoon af en van het werk dat je steeds gedaan hebt.  Het is ook voor iedereen een mijlpaal.

Ik ben intussen al  zeven jaar met pensioen. Maar ik tel de jaren toch anders. Ik ben vanaf 2003  bijna geheel uit het arbeidsproces weg.  Tot aan mijn pensioen zijn  er veertien jaar zonder werkzaamheden verlopen. Hoe moet ik die jaren nou noemen. Zijn het gemiste jaren. Of verloren jaren. Of nutteloze. Ik zoek nog naar het juiste woord hiervoor.

Ik voel nog wel de neiging om -een aantal van die jaren – alsnog in te vullen. Om zinvolle werkzaamheden te doen.

Hoe gaat het in de zorg?  De laatste corona maanden worden we  dagelijks bijgepraat over het verloop van de pandemie. Komt na bijna twee jaar het einde  ervan in zicht? Voor ieder is dan een dringende vraag.

Natuurlijk vragen patiënten met kanker zich na zoveel behandelingen af, of dan echt het herstel in zicht is. Is de kanker weg?

Dat we iets in zicht krijgen, geeft ons weer wat goede moed. In zicht krijgen geeft ons positieve energie. We gaan weer wat meer naar buiten. We  gaan weer naar een kennisje toe. Voor de lezer(es) hoop ik dan ook dat je nog een paar mooie dingen in zicht hebt.

Maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

maak het goed. zo gaat als gaat

 

 

ben

 

.

Laat een reactie achter