schouder[1]

HAND OP JE SCHOUDER

Vandaag is het 13 februari 2021.  Coronatijd. Het heeft vannacht  weer tien graden gevroren. Er ligt volop ijs. De ene helft van Nederland is  aan het schaatsen: de andere helft bestaat uit leden van de ijsvereniging, verkeersregelaars, BOA’s en agenten. Zij moeten er voor zorgen dat we ons aan de  anderhalf meter afstand houden.

Dus helemaal geen hand op de schouder van iemand anders.   Zo’n gebaar maakt  anders wel het verschil.  Zulke gebaren duiden erop dat je elkaar aandacht schenkt.  Er bestaat een wederzijds gevoel van genegenheid.  En we kennen de zachte en tedere streling. De hand van iemand op je rug.  Je arm om de nek.

In coronatijd houd je de ellebogen tegen elkaar als groet. Meer afstand. We konden er maar moeilijk aan wennen.

Nu is het ruim een jaar later.  De corona maatregelen zijn nu allemaal los gelaten. In de meeste gevallen gaan we weer door met onze vertrouwde gewoontes. Mensen zeggen vaak dat ze nu pas echt goed merken, hoe ze de omhelzingen en groeten gemist hebben. Dit geldt vooral voor senioren bewoners van zorginstellingen.  Van alle kanten klinkt nu een duidelijke stem. We kunnen en mogen onze ouderen niet meer zo isoleren.  Juist deze bewoners hebben een hand op de schouder hard nodig.

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter