fluiten[1]

>>jij wilt GRAAG HELPEN

Slachtoffers van de overstromingen in Limburg zijn het met elkaar eens. Zij hebben alom verteld dat het hun zo goed heeft gedaan dat zelfs vreemde mensen hen zijn komen helpen. Uit andere delen van Limburg en uit heel Nederland. En de ondernemers en de winkelhouders prijzen ook die bereidheid. In het land heeft de hulpactie voor Limburg ruim twee miljoen euro opgeleverd.

Tegelijk vindt er een gebrekkige evacuatie van Afghanen plaats, nu de Taliban de touwtjes daar weer in handen heeft. Een evacueé vertelt voor camera dat de situatie voor haar heel bedreigend is.En ze heeft niet al haar spullen en sieraden mee kunnen nemen. We willen haar graag helpen.

In het tv programma over  de spoedeisende hulp in het St George ziekenhuis (Londen) stellen  zorgwerkers hun patiënten gerust. Vaak zeggen ze daarbij dat ze de man of vrouw of kind graag helpen. De slachtoffers hoeven zich niet te verontschuldigen. Artsen en verpleegkundigen helpen hen graag. Zelfs de grootste dwarsliggers, die het personeel proberen te intimideren.” We zorgen graag voor u”  Ik vind dat ze dit heel humaan en professioneel doen.

Ik denk dat  zorgwerkers inderdaad hun cliënten   graag helpen. Ze zijn allemaal de zorg in gegaan omdat ze “goed willen doen ” aan mensen die zich aan hen toevertrouwen. Met hun verhalen, hun onhebbelijkheden en hun kwalen.

Bijna iedereen vindt nu  dat we de zorgwerkers een flinke bonus moeten geven. En een blijvende loonsverhoging?  Zij zijn de helden en heldinnen van het jaar. Wij, de cliënten. Wat doen we voor hen?  Willen en  gaan  wij de zorgwerkers  graag helpen?

ik hoop dat je je gekend voelt door ieder in de zorg, met wie je te maken krijgt.

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

 

Laat een reactie achter