mag je weten[1]

je MAG HET WETEN

Het gebeurt  elke dag dat vaders of  oma’s plotseling in  het ziekenhuis worden opgenomen.  Ze horen daar dat het ziekenhuis hen nog een paar dagen  wil “houden. ”

Het is vakantietijd en een van de kinderen ontspant zich met het gezin in een vakantie park in het buitenland. Wat zullen de mensen thuis besluiten?  De een zegt, dat zij het wel aan het gezin  moeten laten weten. Ze moeten het weten.  Want er ligt wel iemand van het gezin of familie in het ziekenhuis.

De ander zegt;” Het is beter om ze het niet te laten weten. Want dan komen ze hals over kop terug naar huis gejakkerd. Daar komen ongelukken van.  Ze mogen het niet weten.”

Maar het wel of niet laten weten van de diagnose, de vreemde gebeurtenis  of een vreemde daad: ik denk dat  een ziekenhuis  of instelling een ruimte is voor geheimen en geheimpjes.   Ik denk dat cliënten hun arts vragen om het niemand te laten weten, wat zij hem  of haar vertellen. “U mag het weten, maar niemand anders.”

Een voorbeeld.  Misschien heb je nog met niemand over je klachten gesproken.  Je  hoopt  dat  ze wel over gaan.  Maar dat is niet altijd het geval.  Je zwijgt er over naar de personen die je het meest ter harte gaan.  Je  partner mag het ook niet weten. Wanneer is het tijd dat een ander het wel mag weten?

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

 

 

 

 

Laat een reactie achter