met haar zegen[1]

je leeft met de ZEGEN

Mijn schoonmoeder heeft vanwege dementie een aantal  jaren in een verpleeghuis gewoond.  Ons wekelijks bezoek aan haar was voor ons drieën – zij, mijn partner en ik- een aangenaam samenzijn. Als we naar huis terug gingen, kwam zij voor het raam staan om naar ons te zwaaien. Om ons uit te zwaaien. Dat werd steeds een vol en bewogen  moment. Ook de laatste keer, dat we zo contact met elkaar hadden.

Vandaag is het vijftien jaar geleden dat we afscheid hebben moeten nemen van mijn oudste zus.  Met mijn hand op haar hoofd heb ik mijn laatste woorden aan haar gezegd. Een vol en bewogen moment.

” Hand kracht is zielskracht.”

Je handen zijn altijd groot genoeg om op te vangen, om aan te raken.

Gisteren hebben  vijfenzeventighonderd  mensen afscheid genomen van Peter R. de Vries. Sommigen probeerden even met hun hand de kist aan te raken.

Zo mogen mensen ook  de aanraking van Gods hand  met hun lichaam en geest ervaren. Op een vol en bewogen moment. En als we die aanraking zo wel verstaan, dat is dan ” zegen.”

 

Zegen van God staat de zieke bij.

Zegen van  God komt je ten goede.

 

Wat  je ten goede komt

Met haar of met zijn zegen

Laat het maar  doorwerken.

 

ben

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter