meevaller[1]

>>is dit je MEEVALLER?

In de gezondheidszorg kunnen we niet veel aanvangen  met meevallers. Je noemt het toch geen meevaller als een derde chemokuur gelukkig wel aanslaat.  Dat is wel heel fijn, maar dat noem ik geen meevaller.

Behandelingen, therapieën, medicijnen en operaties. We nemen aan dat zij gaan helpen en we gaan ervan uit dat  behandelaars  hun werk  goed doen. Daar is voor het woordje meevaller geen plaats.

Je hebt het over meevaller als er een wending ten goede optreedt , waaraan je niet meteen dacht. Waar je eerst niets van weet en waar je geen idee van hebt.

In mijn geval had ik beslist een meevaller, toen ik op een ochtend geheel onverwachts echt weer rechtop kon staan. Mijn dwarslaesie had  mijn gestalte wat laten inzakken en laten krimpen. Op die ochtend merkte ik een nieuwe spierkracht, waarmee ik me voortaan meer/verder kon oprichten  of  en mijn rug kon rechten. Deze onverwachte verbetering is sindsdien gebleven. Ook heden; vrijdag 13 augustus 2021

Met het woordje toeval lijkt het beter te gaan dan met Meevaller.  De redenering is als volgt: God bestaat niet, dus zijn handelen en ingrijpen in ons leven ook niet. Wat is overkomt, is  niet voor ons voorbestemd. Het is niemands besluit.  Het is gewoon Toeval. Niets uitgezonderd.

De idee van hierboven wint steeds meer ons bijval. Ik merkte dat een paar weken  bij vrienden van me. Ons gesprek kwam ook op het punt van  God of Lot.  Het  verdrietige voorval werd als toeval beschouwd en zo ervaren. En het gesprek staakte.

Als mensen zo in en in triest verhaal vertellen, houd ik toch ergens in mijn gedachte,  dat het leven ons  nog wel loyaal blijft.  Je leven is niet helemaal uitzichtloos. Er gaan nog dingetjes wel goed.

Maar de meeste keren houd ik die gedachten voor mij.

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

 

 

Laat een reactie achter