ditheetmijn pasen[1]

je hoort zeggen: PASEN

Ik begin in februari aan deze  kaart over Pasen.  Morgen start de Veertigdagentijd.  Een vastentijd. Die vullen steeds meer mensen op eigen en persoonlijke wijze in. Veertig dagen geen alcohol. Veertig dagen geen plastic gebruiken. Of geen tv kijken.

Vele mensen, ook jongeren hebben het voornemen om op tv de Passion te volgen. Enkele duizenden mensen besluiten om aan de Lijdensweg of Kruisweg mee te doen.  Zo lijkt The Passion  voor veel mensen  een eigentijdse  betekenis om aan Pasen mee te doen. Laat het zo zijn.

Voor gelovigen betekent Pasen het  vieren van  Gods werken op onze aarde. Van de nederige  verrijzenis van Jezus van Nazareth . Van het opstaan van mensen in bevrijding en nieuw leven.

We zijn indachtig dat Jezus ons ten volle het wezen van God laat zien.  Dat die lijdensweg  en dit opstaan ook voor ieder mens in te voegen is in zijn of haar  volle bestaan.   We leven in het besef dat de mensheid niet zelf al het kwaad onschadelijk kan maken.

Ik denk dat dit Pasen even groot en even nederig is voor ieder mens.  Deze Paasgedachte kunnen we alle dagen van ons leven meedragen.

Gezegend of Zalig Pasen

maak het goed .zo goed als je kunt

ben

 

 

Laat een reactie achter