bijhemterug[1]

>> je hebt GEEN WEG TERUG

Ik kijk naar het tv programma: Ik vertrek.  Mij valt  op, dat de vertrokken  Nederlanders  het eerste jaar veel tegenvallers moeten incasseren.   Voorbeelden. De verbouwing wordt alsmaar ingrijpender. Op vergunningen moeten ze lang wachten.   Maar ze zetten toch door. Uiteindelijk zullen er wel betere tijden aanbreken.  Hun motto blijft; we gaan Niet Terug. Wij kijken vooruit.  Wie A. zegt, moet ook B. zeggen. Er lijkt geen weg terug.

De tekening van Chagall gaat over het overleven  van mens en dier van de  Grote Overstroming. Mens en dier hebben zich verzameld in de noodopvang van het schip “de Ark. ”  Zij hebben een veilig heenkomen gevonden. Zij kunnen niet  terug, zolang de regen veertig dagen en nachten op de aarde en de Ark neer klettert.

Er worden  vogels  losgelaten, die juist wel terug keren. Er is nog geen droge en veilige plek.  Na enkele pogingen laat schipper Noach een duif los. Die  vliegt weg en blijft weg.   Die keert juist niet terug. Zij  vindt een stukje droog land en  bouwt een nestje. De regenslag is gestopt.  Mensen en dieren mogen het schip verlaten en hoeven niet meer terug te keren.  De ARK wordt de plaats van behoud en redding.  Erbuiten heerste de regen, die de Eeuwige beschikt had.

Ik ken iemand die voor de derde keer lymfeklier kanker.  Non Hodgkin heeft terug gekregen.

Van het ene hoop je dat het niet meer terugkeert. Bijvoorbeeld die vervelende blaasontsteking.  En juist van wat anders  hoop je dat het wel terugkeert. Bijvoorbeeld  je kat die  weggelopen is  en vermist wordt.

Probeer iemand in je  buurt te hebben die je op die lastige momenten om hulp kunt vragen

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter