ikhoop[1]

je houdt HOOP

Wie met de gezondheidszorg te maken krijgt,  weet het uit ervaring.  Of je nu naar de polikliniek gaat of naar etage 6 van de C vleugel. Of naar de spoedeisende hulp. Op al die plekken in het ziekenhuis houden we ons vast aan dat ene: de hoop op een goede afloop.

Hoop gaat over een zaak, die je raakt.  Met hoop overbrug je de afstand tussen de ene kant van de straat, waar je staat en de overkant waar je wezen wil. Tussen je onzekerheid hier en de veiligheid daar.

Tussen de kans op besmetting met corona en de veiligheid van de vaccinatie. Tussen je ziekte hier en het herstel in de toekomst.

Van mijn vader:  “Je weet wel hoever je bent, maar niet hoever je komt.” Met die onzekerheid en met die hoop leven we verder naar ons eindbestemming.

Hoop doet leven.   Hopen heeft niet enkel maar een religieuze kleur. Je ziet nog  wel de sticker met de tekst; Er is hoop.  En dan heeft iemand er van gemaakt: Er is hoop  Te doen.

Rabijn Soetendorp  over de luxe van de wanhoop.  “In deze toestand van de aarde zou je niet eens meer kunnen wanhopen.”  Dus. Ga nou niet zitten wanhopen. Je verdoet je tijd.  Verzamel de stukjes hoop en ga aan de slag.

Een politicus schreef het boek:  Alles komt goed . Geschreven in de hoop en het vertrouwen dat de wereld ook voor zijn twee dochters  beter  wordt, dan voor hem zelf.

Houd hoop

maak het goed. zo gaat als je kunt.

ben

 

 

Laat een reactie achter