hetisnogalwat[1]

het is NOGAL WAT

Vandaag is het negen februari. Morgen, de tiende, is het 18 jaar geleden dat ik geopereerd ben aan mijn rug,  mijn wervelkolom. Ik vind het wel mooi gezegd door  deze kaartschrijfster. “Het is nogal wat”.

Ik voel hier echt bij, dat  deze persoon goed weergeeft dat hij/zij  weet heeft van mijn situatie.

 

Het is nogal wat…

 

Toen de neurochirurg een incisie maakte .

Toen ik met tellen begon in opdracht van de anesthesist.

Toen  maandag tien februari aanbrak en ik klaar gemaakt werd voor de operatie.

Toen twee lieve mensen en mijn partner me op de zondagavond naar het ziekenhuis brachten.

Toen de neurochirurg mijn probleem ook zag, en hij mij  hoog op de lijst  van operaties zette.

Toen de neuroloog aangaf dat ik een zeldzame hernia had.  Twee keer zeldzaam! Twee keer een witte Raaf

Ik had voor de operatie kennis gemaakt met de revalidatie arts.  Hij maakte me duidelijk dat ik vanuit het ziekenhuis door zou gaan naar  de Hoogstraat. Revalideren. En hij zei  onder meer” Je zult daar veel werk voor moeten doen.” Zeker. Het is nogal wat.

Gisteravond zag ik nog een tv programma over pesten. Over seksueel  misbruik, over minachting door een ouder;        opgesloten zijn  en uit het gezin gegooid.  Iemand roept: “Je lijkt wel een nijlpaard.” Het is me nogal wat.

Lukt het je dan nog wel om toekomst te zien? Een lichtje.  Of kun je verder in het  vage vertrouwen dat het lichtpuntje een keer zal komen. Het vraagt toch wel veerkracht om te blijven hopen. Maar het ging dan toch wel.

maak het goed . zo goed als je kunt

ben

 

 

Laat een reactie achter