transparant

>> ben je LICHTDRAGEND?

Ik heb een verkeerd kernwoord genomen bij dit waxine lichtje.   De betekenis ligt op een heel ander gebied.

Zij  slaat op de gewoonte van mensen  om een kaarsje aan de steken. Zo vertelden nabestaanden me dat ze elke dag  een kaarsje aanstaken bij de foto van  hun overleden familielid.  Als een teken van aanwezigheid van die dierbare persoon.

De kracht van het waxinelichtje is dat het een aantal uren brandt. Zo zet het het gebed  van de aanstichter voort.                        Die is weer onderweg naar een andere bestemming. Maar het kaarsje blijft ter plekke.

Het staat alleen  of het brandt tegelijk met honderden andere lichtjes. Zij ondersteunen een verlangen naar troost en liefde.

Het lijkt erop dat vele mensen juist buiten de kerk graag een kaars aansteken. Of een lampion, een fakkel of een waxinelicht.

Met zo’n lichtje in de hand zijn we dragers van een licht. Om onszelf   of een ander bij te schijnen op onze wegen. Een lamp voor mijn voeten. Zodat we niet struikelen zullen.

We kunnen ook lichtdrager zijn als we warme en oprechte mensen voor elkaar zijn. Mensen naar wie je gaat om je problemen te bespreken. Vrienden of vriendinnen.

ik hoop dat jij ook een lichtdrager bent. Al is het voor af en toe

 

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

Laat een reactie achter