ook voor jou

OOK VOOR JOU

Een vriendin is naar een boeiende lezing geweest. Ze denkt dat ik daar ook wel graag naar toe zou zijn gegaan. Daarom schrijf ze  dat ze er ook voor mij was.

 ook voor jou

 

Deze paar woorden heb ik zeker ook op kaarten gelezen, die mensen me stuurden. We hebben voor jou een kaarsje aangestoken. In de kerkviering hebben we ook voor jou gebeden.

Zo krijgen deze drie woorden wel een grote betekenis. Er zit veel inhoud in die woorden. Waar ligt dat aan?

Ik vermoed dat deze woorden op verbondenheid  tussen mensen wijzen. Een oprechte waardering voor elkaars opvattingen en gevoelens.  Ze wijzen op het samen optrekken tegen een bepaalde gang van zaken.

De verbondenheid kan gepaard gaan met verantwoordelijkheid voelen voor de ander. Ouders, die extra gaan werken om hun kinderen in staat te stellen naar school te kunnen.

Hoe zit dat in de zorg?

Gisteravond keek ik naar een programma over ambulance personeel in Londen. Zij waren gebeld door een meneer, die dit al een keer gedaan had op die avond.

Een van de medewerkers wilde de man duidelijk maken, dat hij het personeel afhield van de zorg voor mensen, die het harder nodig hadden. Hij zei, dat hij er voor hem was, maar liever bij een andere  patiënt.

We kennen wel het gezegde dat we  een uitzondering voor iemand  kunnen maken. Ik vraag me af of ik zoiets persoonlijk heb meegemaakt.  Ik herinner me dat niet. Maar dat zal wel gebeuren, dunkt me.  En het is zo, dat  het handelen van zorgpersoneel bepaald wordt door behandelplannen en zorgplannen  en protocols.

Ik hoop dat jij toch ook wel hoort dat iemand iets speciaals ook voor jou doet.

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

Laat een reactie achter