uitbeelding

je zoekt VERBEELDING

Zie  of weet je  wat  de maker van dit kunstwerk wil uitbeelden?  Reageer dan even.Dank je wel

Je hebt uitbeelden en je hebt afbeelden.Ik ga verder met verbeelden. We kennen de uitdrukking:  verbeeld je maar niets.

Maar ik hoorde laatst een leerkracht van een basisschool zeggen, dat  jonge kinderen weinig verbeeldingskracht hebben. Ze krijgen steeds minder mogelijkheid  om dat wel te leren.  Met deze  verbeelding bedoelt de leerkracht dat kinderen juist moeten leren  fantaseren. Leren dromen of de wildste ideeën bedenken. De raarste voorstellingen van iets kunnen maken. Kinderen worden zo  aangepaste en zich aanpassende mensjes.

Hoe staat het met de verbeelding en verbeeldingskracht in de zorg?

Ik was gisteren bij de cardioloog, want ik heb een onregelmatige hartslag. Dat vertrouwde ik niet. Ik heb me een voorstelling gemaakt van het gesprek. Wat ga ik hem vragen? Wat zal ik hem vertellen over mijn behoefte aan dit gesprek? Merkt hij dat ik me zorgen maak? Hoe zal ik hem dat laten zien?

De uitslag van de onderzoeken is goed. Van enige vorm van een hartkwaal is geen sprake.  Het consult zelf? Het is een goed nieuwsgesprek, maar er hangt geen ontspannen sfeer. Wel een soort nuchterheid.  Het ging anders dan ik me had voorgesteld.

Ik denk dat we onze  verbeeldingskracht zeker  in werking  moeten houden in onze gesprekken met zorgwerkers, op welke plaats ze ook werken in de organisatie.

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

 

 

Laat een reactie achter