hele klus

soms een KLUS

Ik las laatst het zinnetje: ‘ Wat je niet fataal geworden is, daar word je sterker van’.    En later een variant daarvan;   Als je er niet dood aan gegaan bent, dan kom je sterker uit je problemen.

Aan het eind van de tekst geeft de schrijfster van het kaartje nog even aan, dat mijn aandoening en de aanpassingen daaraan een hele klus voor me geworden zijn. Ik kan dat beamen. De aandoening  werd een gigantisch karwei voor me, een hele klus.  Nu, achttien jaar later, vraagt alles wat de klus mij heeft opgeleverd, ook weer veel onderhoud. Letten op gewicht, stoelgang, mictie, veilig lopen, conditie bijhouden, goede voeten en huid verzorging. Nog steeds een alledaagse klus.

Maar ik heb  geen monsterachtige  of  kwaadaardige zaak van mijn aandoening  willen maken.  Geen vijand.  Ook geen felle tegenstander, die mij uitdaagde. Het is geen veldslag geworden. Niets is de kop ingeslagen en er zijn geen slachtoffers gevallen.

Ik blijf wel knokken.

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

Laat een reactie achter