hele klus

hele klus

Beste Bezoeker . Goeiedag

De klus.

De tijd die je nodig hebt om de hele klus te klaren

Waar ik kon, heb ik van mijn aandoening geen monsterachtige  of  kwaadaardige zaak willen maken.  Ik heb het ook niet willen zien als een felle tegenstander, die mij wilde uitdagen. Ik vind wel dat de aandoening  een heel karwei, een hele  klus voor mij bleek te zijn.

Gisteren bekeek ik een aflevering van  de detective serie Midsomer Murders.   Vol  spannende vondsten  en  vol kwade bedoelingen   en boosaardig handelen.  Eèn zinnetje  was door het hele verhaal verwerkt.  Het raakte me  op mooie manier.

Het luidde: ”  Wat je niet fataal geworden is, daar word je sterker van . ” Ik herken deze gedachte in mijn rouwproces.

Ik heb tijden gehad dat ik de hele klus heb ervaren als een helse klus. En ik voelde  me er  soms ook boos om, dat ik niemand de schuld van mijn verlamming kon geven.  Anders had ik  een goede reden gehad om nog eens fel uit te pakken.

Ik denk dat woorden tekort schieten om zo’n slopend, treurig en heftig proces in èèn begrip te duiden.

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

Laat een reactie achter