zovoegt

zo volgt

Beste Bezoeker. Goededag♦

Lezen we Zo Volgt of Zo Voegt

Een ziekte komt nooit alleen.  De ene ziekte is nog niet weg, of een andere probleem komt weer op je pad.

“Van het een komt het ander” zeggen we dan.  Bij mij zijn een aantal  borst- en buikspieren  deels verlamd en die werken dus  minder goed.  Daaruit volgt,  dat ik niet vanzelf goed ademhaal.  De ademhaling wordt oppervlakkig. Ik merk dat ook.  Ik kan niet uit volle borst meer zingen.

Je kunt allerlei bijwerkingen krijgen van je nieuwe medicijnen. Een vriend van mij slikt medicijnen tegen kanker. Maar de bloedwaarden blijven niet goed, dus krijgt hij andere tabletten. Daardoor verbeteren de bloedwaarden wel, maar hij krijgt veel last van bijwerkingen. Hij voelt zich misselijk en slap:  zijn maag voelt vervelend. Soms hoor je  mensen in zo’n situatie wel eens zeggen, dat de bijwerkingen erger zijn dan de ziekte.

“Als je ouder wordt, komen er alleen maar klachten bij en je mag alles zelf houden.” Diabetes, artrose, moeheid, vergeetachtigheid. Je hoeft er niet meer van op te kijken. Steeds meer mensen bereiken een hoge leeftijd, maar die gaat gepaard met meer klachten over hun gezondheid. Hoe gaat het met u?

 

Maak het goed. zo goed als je kunt.

 

ben

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter