slootkant

de wal van de SLOOT

Mensen die zich bezig houden met waterschap  en waterzuivering, hebben ontdekt dat de wal van een sloot van grote betekenis is voor het leven van dieren en planten.  Voorheen maakten ze de wallen zo kort mogelijk. Met het gevolg dat er bijna niets meer op leeft.  Nu maken ze die  veel breder. En zie je er meer kruiden, insecten en plantjes groeien.  Leve de wallen van de sloot.

Als  de cliënt van de wal in de sloot raakt, gaat het niet de goede kant op met hem.  Kunnen we in de zorg van twee walletjes eten? Voor zover ik het weet, is daar alleen sprake van als we de zorg proberen op te lichten. Zoals-  misschien – twee hartchirurgen in Zwolle hebben gedaan. Zij zijn geschorst.

Water, wallen en sloten doen me ook denken aan onze kuuroorden in het land en verder in Europa. Talloze mensen kruipen in de modder of het hele zoute water. Om zich zo te reinigen en te zuiveren. In hun advertenties zijn deze bedrijven lyrisch over de werking van hun waterbaden.  Die zijn pijnstillend, verzachten chronische  ontstekingen;  ze richten zich op onze gezondheid , op een holistisch herstel. Kortom: kuren goed voor lichaam en geest.

Ik heb verder niet veel met water. Mij zul je niet gauw in een kuuroord tegenkomen. Ik ” geloof “wel in de effecten van de sauna. Op z’n Fins. Daar kom ik bijna wekelijks. Ook heel gezond!

Gisteren las de lezer in de kerk uit de Bijbel; Jesaja 43,  vs 19. God sprak: zie Ik zal wat nieuws maken, nu zal het uitspruiten; zult gijlieden dat niet weten? Ja. Ik zal in de woestijn een weg leggen en rivieren in de wildernis.

maak het goed. zo goed als je kunt

ben

 

 

 

 

Laat een reactie achter