slootkant

slootkant

Beste Bezoeker. Goeiendag♣

Steeds meer patiënten raadplegen internet om zich te verdiepen in hun klachten en  de symptomen.   Toegerust met deze kennis gaan ze naar de huisarts voor een consult. In  dat gesprek wordt soms duidelijk, dat de opgedane kennis de patiënt  eerder in de weg zit dan dat het  hem helpt. Het gaat vaak ook goed.

“Wat is nu voor mij het beste,” vraagt de cliënt met een flinke ziekte, zichzelf vaak af.

Ik sprak laatst een kennis en die vertelde dat hij  voor problemen met zijn knie wel naar negen verschillende dokters was geweest. En  niemand had hem begrepen  en zij deden alles alleen maar voor het geld. Naar zijn idee  hadden  zij hem allemaal van de wal in de sloot geholpen.

Ik leef dan wel hem mee, maar ik zeg hem niet, dat hij daar zelf ook wel een rol in zal hebben. En eraan heeft bijgedragen dat hij  niet slaagt. Ik denk dat er in bepaalde gevallen sprake  kan zijn van  onvoldoende of slechte zorg.

Toch moeten artsen wel aandacht aan hem blijven geven . Aan zulke situatie moeten de beroepskrachten  toch niet voorbijgaan.  Anders gaat het echt mis met het risico op wangedrag.  Dan komen de partijen voor de rechter. Dan keert de wal het schip.

Er zijn misschien  lezers /lezeressen die zo iets hebben meegemaakt. Ik hoop dat de behandeling dan toch weer goed wordt ingevuld. Het zorgplan dient in samenspraak met de cliënt opgesteld te worden

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter