respect

wil je RESPECT

Ik las een verhaal van een moeder met een gehandicapt dochtertje. Het meisje heeft bijna geen gezicht. De moeder wil zo gewoon mogelijk met haar kind omgaan. Zij neemt haar ook mee naar buiten, onder de mensen. Maar eenmaal buiten, krijgt ze talrijke rotopmerkingen te horen. Ze verdraagt dat niet meer en besluit voortaan steeds in huis te blijven.

Op een goed moment beseft ze, dat dit toch geen goede aanpak is. Ze neemt een besluit en zet een stap. Wel weer naar buiten. Ze wordt lid van een groep ouders, die hetzelfde met hun kind meemaken. Samen zetten ze zich in om dit vreselijke gedrag van anderen aan te kaarten. Het gaat om respect voor haar dochtertje en haar.

Deskundigen zeggen er het volgende over.  Je kunt respect een waarde noemen om ons te  gedragen; zoals eerlijkheid en sportief/eerlijk zijn.  We leven in een tijd  waarin we  ons weinig laten gezeggen. We schikken ons maar moeilijk  naar een ander. Inschikken valt niet mee. Het bedwingen van de pandemie staat of valt met de mate. waarin we rekening houden met een ander.

Dien je dat respect te hebben voor iemand die zich wel laat inenten. Juist omdat die veiligheid voor anderen wilt. Of heb je respect voor iemand  die weigert zich te laten inenten. Omdat die persoon bang is verkeerde gevolgen van het virus te ondervinden. Ik denk dat je respect voor beiden kunt houden, maar dat je de mening wel of niet deelt.

Wel heeft ieder mens het verlangen om in een sociale groep  te leven. Om ergens bij te horen. We  willen met  onze medemensen in contact  blijven.

Respect in ieders eigen leven.

Respect: toon het.

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter