respect

respect

Beste Bezoeker(v) Goedendag

RESPECT .

Ik las een verhaal van een moeder met een gehandicapt dochtertje. Het meisje heeft bijna geen gezicht. De moeder wil zo gewoon mogelijk met haar kind omgaan. Zij neemt haar ook mee naar buiten, onder de mensen. Maar eenmaal buiten, krijgt ze talrijke rotopmerkingen te horen. Ze verdraagt dat niet meer en besluit voortaan steeds in huis te blijven.

Op een goed moment beseft ze, dat dit toch geen goede aanpak is. Ze neemt een besluit en zet een stap. Wel weer naar buiten. Ze wordt lid van een groep ouders, die hetzelfde met hun kind meemaken. Samen zetten ze zich in om dit vreselijke gedrag van anderen aan te kaarten.

Deskundigen zeggen er het volgende over.  Je kunt respect een waarde noemen om ons te  gedragen; zoals eerlijkheid en oprecht zijn.  We leven in een tijd van individualisme en   in steeds meer gevallen  laten we ons weinig gezeggen door  anderen.

Toch heeft ieder mens het verlangen om in een sociale groep  te leven. Om ergens bij te horen. We  willen met  onze medemensen in contact  blijven. Maar we geloven niemand meer op zijn of haar blauwe ogen.

Respect in ieders eigen leven.

Respect: toon het.

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter