respect

respect

goedendag♥

RESPECT . Ik zag het woord nog staan op een  mouw van het overhemd van  een scheidsrechter. Respect in de voetbalstadions.  Respect is ook  een motto van onze overheid in een campagne.  Zij wijst de burger erop dat we meer respect voor elkaar dienen te hebben. Blijkbaar schort het daaraan in onze samenleving.

Ik las een verhaal van een moeder met een gehandicapt dochtertje. Het meisje heeft bijna geen gezicht. De moeder wil zo gewoon mogelijk met haar kind omgaan. Maar eenmaal buiten, krijgt ze talrijke rotopmerkingen te horen. Ze verdraagt dat niet meer en besluit voortaan steeds in huis te blijven.

Op een goed moment beseft ze, dat dit geen goede aanpak is. Ze neemt een besluit en zet een stap; wel weer naar buiten. Ze wordt lid van een groep ouders, die met soortgelijke kwestie zitten. Samen zetten ze zich in om dit vreselijke gedrag van anderen aan te kaarten.

Deskundigen zeggen er het volgende over.  Je kunt respect een waarde noemen om ons te  gedragen; zoals eerlijkheid en integer zijn.  We leven in een tijd van individualisme en  laten ons weinig gezeggen door  anderen.

Toch heeft ieder mens het verlangen om in een sociale groep  te leven. Om ergens bij te horen. We  willen met  onze medemensen in contact  blijven. Maar we geloven niemand meer op zijn of haar blauwe ogen.

Respect in ieders eigen leven.

Respect: toon het.

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter