probeer

PROBEER HET

Voor kinderen op de basisscholen is het nu volop vakantie. Toch komen honderden van hen ook in deze weken  naar hun school. Zij krijgen extra les in taal en rekenen. Hun ouders proberen dit, omdat zij hopen dat hun zoontje of dochtertje het komend jaar gemakkelijker mee kan doen in de volgende groep.

Ik bracht vanwege  mijn aandoening  zes maanden door in een revalidatiecentrum.  Iedere dag was het motto: Probeer het. Probeer je grenzen te verleggen. Om meer te bereiken. Om zo te  proberen een stapje verder te komen. Soms werd ik doodmoe van dat proberen.

Dat we iets moeten proberen, wordt nogal gemakkelijk gekoppeld aan de opdracht om je dromen waar te maken. Je doelen halen is één, maar je dromen zijn belangrijker  Dat heeft meer te maken met je iets voornemen.

Je iets voornemen. Dat je een impuls  moet geven aan je doen. Het gaat om een betere balans. Wilskracht en doorzettingsvermogen? Ja, maar  je moet je wensen en dromen waarmaken.  ( benti) We kunnen een samenhang zijn tussen proberen, voornemen en dromen.

Ik was gisteren nog bij een schoonzus, die lijdt aan dementie.  We gingen voor haar verjaardag. Het was  goed en prettig om daar met de andere bewoners  iets feestelijks van te maken. Met veel voldoening. Maar dat vraagt inzet. En het komt vaak neer op gewoon maar iedere keer PROBEREN. Alleen proberen volstaat niet!

Een blijvende Menslievendheid is onontbeerlijk.  Verder zijn volharding  en deskundigheid broodnodig.

maak het goed. zo goed als je kunt

 

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter