meebuigen

MEEBUIGEN

Meebuigen. Iemand zei eens tegen  mij.   “Ik doe niet wat jullie van mij willen. Ik houd mijn poot stijf. ”  Gelukkig bleven we wel met elkaar in gesprek. Op een goed moment bogen we naar elkaar toe.

Ook in andere situaties speelt ‘buigen’ een rol.  Buig je als ouder mee, met het voorstel van je 13 jarig dochter om sterke drank in huis te halen voor haar verjaardag? Buigt de psychiater mee met de reactie van haar gevaarlijke cliënt, die haar bedreigt?

En wij als patiënt of cliënt? Hoe staat het met onze  (on) buigzame houding in ons contacten met hulpverleners.  Wat zijn uw ervaringen in contact met uw arts of praktijkondersteuner?  Soms krijg ik de indruk dat wij als  zieken ons meer toestaan aan reacties,  opmerkingen en vervelend gedrag, dan mij  redelijk lijkt. Hulpverleners en cliënten zien elkaar regelmatig in de rechtbank.

Maar misschien is het echt vreselijk wat je is aangedaan  door een zorgverlener. Werk er naar toe, dat u deze ondraaglijke last met iemand deelt. Neem dan iemand met u mee om sterk te staan.

Onze gezondheidszorg? Moet de hele zorg menslievender worden?  Moet er meer geld naar toe? Meer   personeel? Vertrouwt u uw zorgverlener. Ik vind het moeilijk om dat in het algemeen  te beweren.

Een zinnetje halve wijsheid dan maar. Het zal verschil maken als ieder in de zorg er mee stopt haar of zijn eigen behoeftes vooral naar zichzelf te richten.

 

Wat vind je van dat meebuigen?

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter