meebuigen

meebuigen

Beste Bezoeker. Goeiendag,♠

Meebuigen. Iemand zei eens tegen  mij.   “Ik doe niet wat jullie van mij willen. Ik houd mijn poot stijf. ”  Gelukkig bleven we wel met elkaar in gesprek. Op een goed moment bogen we naar elkaar toe.

Ook in andere situaties speelt ‘meebuigen’ een rol.  Buig je als ouder mee, met het voorstel van je 13 jarig dochter om sterke drank in huis te halen voor haar verjaardag? Buigt de psychiater mee met de reactie van haar gevaarlijke cliënt, die haar bedreigt?

Riet,  graanhalmen en gras buigen lang mee,  ook al is de wind krachtig.  Maar samen met regen kan de wind het graan wel plat op de grond krijgen. Het regende harder dan de halmen aan konden.

En wij als patiënt of cliënt? Hoe staat het met onze buigzame houding in ons contacten met hulpverleners.  Wat zijn uw ervaringen in contact met uw arts of praktijkondersteuner?  Soms krijg ik de indruk dat wij als  zieken ons meer toestaan aan reacties,  opmerkingen en vervelend gedrag, dan mij fatsoenlijk  en  redelijk lijkt.

Maar misschien heeft u wel  een vreselijke ervaring meegemaakt met uw hulpverlener. Probeer dan een gesprek met die persoon te regelen.  Of juist niet met hem/haar.  Maar werk er wel naar toe, dat u deze ondraaglijke last met iemand deelt.    En neem dan iemand met u mee om sterk te staan.

Zou onze  gezondheidszorg vrijer en menslievender worden, als overheid en bedrijven veel meer geld er aan  gaan besteden: Of helpt het veel meer als de deelnemers en partijen in de zorg ( m/v)  bereid zijn zich wat in te houden.

Wat vind je van dat meebuigen?

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter