ingestort

ingestort

Beste bezoeker. Goeiedag

Ik vind het heftig wat er op het kaartje staat. Vooral het woordje ingestort  raakt me  scherp. Met dit instorten bedoelt de schrijver het overlijden van mijn vader. Het instorten van mij gaat over  iets anders. Ik ben wel op de een of andere manier in elkaar geklapt. Maar ik kon verder.

Nog even over mijn vader. Mijn vader is zijn leven lang tuinder geweest.  Hij werkte dus op de tuin met de grond onder zich.   Maar sinds zijn begrafenis in  oktober 2002 heeft hij een tuin boven zich.  Zoals we dat wel zeggen als iemand begraven wordt.

Vierennegentig jaar als mens en tuinder boven de grond.  Aarde of grond als vruchtbare akker.  Om hele vrachten verse groenten naar de veiling te brengen. Grond genoeg en voedsel genoeg.  Maar op het eind van zijn leven wordt zijn tuin, de aarde, omgekeerd tot een begraafplaats.  De groentetuin  verkeert in een plaats voor honderden graven.

Wij,  broers en zussen stonden er bij en keken er naar.  Wat een verrijkende verandering.   Spiritueel  en emotioneel.

En ik in die tijd?  In die dagen

verloor ik mijn vader als  grondlegger van mijn  bestaan.

verloor  ik  de grond of mijn speeltuin aan een begraafplaats.

verloor  ik door de verlamming vaste en veilige grond onder mijn voeten.

In die dagen lag ik in de buis van het MRI  scan apparaat. Ik trok het niet en raak door deze gebeurtenissen ingestort.

Wat is dit over  een verbondenheid met grond en graf. Van mij en mijn familie

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter