ingestort

INGESTORT

Ik vind de tekst op het kaartje heftig. Vooral het woordje ingestort  raakt me.. Met dit instorten bedoelt de schrijver  mijn inzakken na het overlijden van mijn vader. Die is gestorven in oktober en ik ging  onderuit in januari en februari daarna. Deze schrijver heeft mij in beide omstandigheden meegemaakt. Vandaar.

Je vraagt naar mijn vader?

In zijn leven was mijn vader mens en tuinder boven de grond.  Aarde of grond als vruchtbare akker.  Om hele vrachten verse groenten naar de veiling te brengen. Grond genoeg en voedsel genoeg.  Maar op het eind van zijn leven wordt zijn tuin, de aarde, omgewerkt tot  een begraafplaats.  De groentetuin  verkeert in een dodenakker. Voor hem en voor ons, zijn nabestaanden een verrijkende verandering.   Spiritueel  en emotioneel.

Ik verloor in die  maanden drie grondvlakken onder mijn voeten: ik verloor mijn vader als  grondlegger van mijn  bestaan.   Ik raakte de grond en mijn tuin kwijt aan een begraafplaats. Door de dwarslaesie raakte ik  vaste en veilige grond onder mijn voeten kwijt.

In die dagen lag ik in de buis van het MRI  scan apparaat.   Ik trok het niet en raakte door deze gebeurtenissen ingestort. Blijft er slechts ruïne over? Een hele meemaak.

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter