schemeren

DE HORIZON

Wanneer een medemens overlijdt,  gebruiken we  wel het beeld van de horizon. De dode dierbare verdwijnt voor ons, levenden,   over de horizon maar aan gene zijde  komen anderen hem of haar tegemoet. Ik vind dat een mooi beeld. Ofschoon het niet veel oplost over de dood en het hiernamaals. Ik heb genoeg aan dit beeld.

Je leven is echt een grote chaos geworden. Door ziekte, financiële tegenvallers,  geweld, drugs en  trauma’s uit je kinderjaren is je horizon aan diggelen gevallen. Het vraagt energie van mensen om toch een lichtje aan de horizon te gaan zien. Een spreekwoord luidt: aan het eind van de tunnel zien we een lichtje!   Maar de tunnel kan vreselijk lang worden.

Zet jouw stip( pen)  aan de horizon. Dat is heel wat keren de opdracht aan een groep deelnemers aan een workshop. Of met andere woorden. Denk er even over na, wat jij graag  ziet dat in 2023 werkelijk is geworden.  En zet dat bij de horizon op de tekening. Dat kan van alles zij: een speeltuin voor kinderen in jouw woonwijk. Je wordt teamleider in een organisatie. Het aantal personeelsleden is gegroeid tot tweehonderd vijftig. Of je kunt een moeilijk artikel in de krant lezen.  Of je ben genoeg gerevalideerd om zelfstandig te wonen

Je hoeft maar één persoon te vinden die je kan helpen. Om wat licht aan de horizon te zien. Bijvoorbeeld je huisarts of buurvrouw.

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter