schemeren

horizon

Beste Bezoeker. Goededag♣

Bij overlijden  van een medemens gebruiken we ook het beeld van de horizon. De dode dierbare verdwijnt voor ons levenden achter de horizon, en aan gene zijde  komen anderen hem of haar tegemoet. Ik vind dat een mooi beeld. Ofschoon het niet veel oplost over de dood en het hiernamaals. Ik heb genoeg aan dit beeld

In de zorg leeft het beeld van de horizon ook. Zo zeggen we dat we geloven in een  stip of  verbetering  aan de horizon.  De situatie voor de zieke is zeer ernstig en misschien wel uitzichtloos.  Wel verzamelt de  zij alle moed en levenskracht.

Die moeten in stelling worden gebracht, om er maar het beste van te maken. Ondanks alle tegenslag zie je dan toch een lichte verbetering aan de horizon. Zwak licht, maar al wel licht.

Maar ik besef  goed  dat dit uitzicht niet voor ieder is weggelegd. Je leven is echt een grote chaos geworden. Door ziekte, financiële tegenvallers, schulden, ruzie, geweld, drugs en  trauma’s uit je kinderjaren. Ga naar je huisarts of een vertrouwd persoon in de wijk. Je hoeft maar één persoon te vinden die je kan helpen.

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter