borst vooruit

met kop en BORST.

Je kunt heel wat zinnetjes maken met kop of  borst en onze andere lichaamsdelen.

Kop op is een bekende manier  om  iemand aan te moedigen We geven er mee aan dat je niet bij de pakken  moet neer  zitten. Daarvoor kiezen we wel een harde term: kop in plaats van hoofd. Dat doen we met meer lichaamsdelen.

 ‘Wees iemand met ballen;  Wat een kont.  Ik heb zo’n koppijn vandaag. Stijfkop.

ik houd mijn poten stijf. Koppen dicht. Smoel. Pijn in mijn pens.  De koppen tellen. Ik heb last van allebei mijn poten.

Je drukt je  er pittig mee uit, maar het klinkt zo lomp.

En weet je dit?   We worden steeds menselijker in onze taal over  onze ( huis) dieren. Maar voor de mens gebruiken we heel ruwe woorden.  Mensen hebben  het over het hoofd  en de benen  van een paard. Of:  ik krijg veel meer liefde van mijn hondje  dan  van mensen.  Of:  Kijk toch eens naar die lieve ogen van het konijn. Of:  De zwaan heeft toch ook gevoelens voor haar kroost.

Op een andere moment gaat het over:  de rotkop van jou bevalt me niet: Of:kutwijf.Of: Vuile klootzak. Of als je hiermee doorgaat, zullen we je hangen. Een viroloog wordt sinds gisteren bedreigd:  ik zal je kop er afhalen.   Een nichtje van mij werkte een tijd in het onderwijs. Zij zei dat ze op een bepaalde middag meer k. woorden had gehoord , dan in een groot deel van haar leven!

Misschien bent u iemand,  die  ook zo lief hondje heeft. Of een kleinkind dat gek van paarden is. Misschien helpt het  u wel,  zodat u zich niet eenzaam hoeft te voelen. Hopelijk kunt u daar nog lang van genieten

 

Maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter