twee ok

TWEE OK voor jou

 

Hier zie je twee olifanten in een soort knuffel. Zij gebruiken hun Olifanten – Kracht om aardig voor elkaar te zijn.

Er bestaat een tekening met twee ezels en voor allebei  een bergje hooi.  De ezels trekken om het hardst,  ieder in de eigen  richting. Maar ze zijn even sterk en houden elkaar  op dezelfde plaats.

Zo gaat het niet, denken ze. Zij krijgen een goed idee. Zij lopen gezamenlijk eerst naar het ene bergje hooi en daarna samen naar het andere . Samenwerken loont.

Met de  OK wordt in het ziekenhuis de Operatie Kamer bedoeld.  Veel mensen met een ziekte of aandoening kennen deze kamer. Ofschoon er weinig tijd is om rond te kijken in de tijd dat we daar zijn. De narcose doet zijn werk en dan zijn we van de kaart.

Operaties en narcose hebben flinke invloed op ons. Van te voren zijn we er bang voor, dat iets niet goed zal gaan.  Daarna vrezen we  dat we er iets aan overhouden.  Patiënten willen weten of ” de chirurg bij de operatie ook alles kan weghalen.”       Vragen over de operatie zullen er steeds blijven. Wat voor het operatieteam dagelijkse handelingen zijn, blijft voor de patiënt  een ingrijpend iets.

Operatiepatiënten willen  graag  ‘Oke’ tegen de OK zeggen. Mijn eigen operatie bij het ruggenmerg is voor mij goed gegaan.  Gisteren precies 17 jaar geleden. Ik was op de goede plek, op het goede moment en in goede handen.  Alle neuzen stonden de goede kant op. Samen werken loont.

Kun jij ook terugkijken op een voorspoedige operatie?

 

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

Laat een reactie achter