tochvoormeer

je gaat TOCH VOOR MEER

Ik voel me geraakt door deze  woorden.  Ze verbinden mijn  huidige situatie met een leven, dat ik nog verwachten kan?  Het tegoed wordt me ooit weer aangeboden?  Ik ga een volgende stap te zetten.  Het raakt aan bezieling.  Een eigen beleving en een eigen verlangen.

Maar ik voel bij deze woorden ook dat we voor meer moeten gaan. En dat beklemt me. Een voorbeeld.  In een tv spel roept de spelleider  uiterst opgewonden: ”  Je hebt nu al 110.000 euro. Maar dat kunnen er meteen 200.000 worden als je de volgende vraag speelt.”

Ik gooi het over een heel ander boeg.  Ik probeer met mannen en vrouwen in  grondig en liefdevol contact te blijven om mijn weg te vinden. Voor mensen met een aandoening is het van belang verwante zielen te kennen. Met wie je je gedachtes kunt delen. Je dromen en zorgen. Dat vraagt inspanning van ons.

   Zorg.

                 Trouw.  Aandacht.

Solidariteit. Authenticiteit.  Duurzaamheid.

Liefde. Gevoelens. Menslievendheid.

 Spaarzaamheid. Genegenheid.

Gezondheidszorg.

Waardering.

                                                                                   En  dan hier de werkwoorden bij zoeken.

 

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

Laat een reactie achter