terdege

dit voel je TERDEGE .

 

Honderden kaarten  vonden hun weg naar het revalidatiecentrum en mijn thuis.  Het blijft me  emotioneel raken, dat vrienden, parochianen en familie mij hebben  ” meegenomen ”  naar al die plekken  waar zij kwamen.  En dat zij van verre naar mij keken. Zoals  vanaf Brazilië.

Ook dit kaartje is met zorg geschreven.   De  schrijver beseft,  dat mijn leven een enorme ommezwaai heeft gemaakt. Hij realiseert  zich dat ik heel wat heb doorgemaakt en hij voelt zich met mij begaan. Compassie

Ik heb het woordje Terdege nog geen enkele keer op  andere kaarten gelezen. Omdat Terdege  een verouderd woord is? Dat maakt hier toch niks uit. Ieder kiest eigen woorden.  Voor mij is het helemaal oké.  Zo is ieder is met de ander begaan en zo verstaan we elkaar.

Hier in mijn huis is het momenteel ook een beetje Brazilië. Op  de afgelopen, super hete dagen hadden we ook hier Braziliaanse temperatuur. Een kaartje schrijven kan dus echt in die hitte.   Wij spoorden elkaar aan om via een kaartje extra aandacht te geven aan ouderen, zieken en andere kwetsbare mensen.  Even extra naar je familie gaan.

Vandaag is het voorlopige bedrag   van Giro 555 bekend gemaakt. Voor  hulpmiddelen ter bescherming van personeel  in de corona zorg  in andere delen van de wereld. Net een miljoen euro. Tegenvallend en teleurstellend volgens de organisatoren.  Is een kaartje ineens dan niet genoeg? Wat willen ze nog meer. Raakt het jou als zo’n actie  maar voor de een derde of de helft gaat slagen.

maak het goed . zo goed als je kunt

ben

 

Laat een reactie achter