niemanders

… IK BEN

Het zal best van alle tijden zijn. Maar  in onze dagen probeert iedereen de ander duidelijk te maken wie hij of zij of “zhij”  is .En dat zhij  serieus genomen wordt.

Ik denk, dus ik ben.

Dat heeft een nadenker over ons leven een paar honderd jaar geleden opgeschreven. Hij  heeft ontdekt dat  denken voor een mens hem anders maakt dan dieren. We kunnen terugdenken aan wat er in ons leven  is gebeurd. We kunnen vragen stellen over alles wat we rondom ons heen zien. We kunnen uitzoeken, hoe alles in de natuur in zijn werk gaat.  Dat nadenken is echt ècht voor mensen. Daarom bestaan we.

Ik ben, wat ik doe.

Iemand schrijft dat er voor een mens een onlosmakelijke verbinding bestaat tussen wie hij is en dat wat  hij doet Door de dingen die ik doe, weet ik zelf het beste wie ik ben. Aan de dingen die ik doe, kunnen mensen precies zien wie ik ben. Mijn ware aard  wordt echt duidelijk in mijn daden. Of anders gezegd. Wie ik in mijn leven ben, kun je opmaken uit alles wat ik doe.

Ik ben en ik word pas vanuit mijn relatie met iemand.

En ik zelf?  Ik ben BEN

IK BEN  in de zorg.

Ik ben ziek.

Ik ben patiënt

Ik ben beter

Ik ben doodmoe

ik ben naar de huisarts

Ik ben op de weg terug

Ik ben.

 

Maak het goed. zo goed als je kunt

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter