geworteld

geworteld

goeiendag♦

Vrij staande bomen boeien me steeds meer.  Zij hebben een ongekende kracht om  de stormkracht, zoals de storm van afgelopen weekend  te weerstaan en  om niet om te vallen.  Je kunt dat de veerkracht van een boom noemen.   Door deze buigkracht houdt de boom het tegen de storm. Zij houdt het in weer en wind.

Met  veerkracht bij mensen  bedoelen we hun vermogen om  tegenslagen het hoofd te bieden en om ondanks veel tegenwind, wel verbonden te blijven met hun geest en ziel.

Bij deze constatering kan ik vandaag een vraagteken zetten. Juist in de afgelopen drie dagen zijn er door zeer plaatselijke tornado’s heel wat bomen met wortel, kruin  en al omvergewaaid. Voor vanavond geeft het KNMI ook weer code oranje af. Dat schreef ik een jaar geleden.  Afgelopen weekend   8-9 februari 2020 was het weer raak. Het KNMI gaf code Rood.  De storm heet Ciara.

Mensen zoeken naar hun roots of wortels van de familie waar zij toe behoren.  Zij willen dan weten wie hun voorouders   zijn en wat zij in hun lange of korte leven gedaan hebben. Sommigen voelen zich al hun leven lang ontworteld. Ik ken dat gelukkig niet. Van een vriendin  weet ik dat het voor haar een grote  knoop in haar leven blijft. Zij verliet meer dan dertig jaar geleden haar land van geboorte  en verhuisde naar Nederland.

O ja. We hebben het ook over bomen van mensen. Mannen en vrouwen die zich inzetten de lasten van medemensen te verlichten. Ken je in je omgeving deze bomen van mensen.

maak het goed. zo goed als je kunt

 

ben

 

 

 

 

Laat een reactie achter