cirkel rond

DE CIRKEL is rond

 

Ik heb bij enkele mensen nagevraagd of zij de precieze  betekenis kenden van het zinnetje: De cirkel is rond.

Ik dien  het niet te verwarren met het zinnetje:  we zijn terug bij af.  En het heeft volgens mij ook niet te maken met de opmerking:  de geschiedenis herhaalt zich. En nu aan het eind van de pandemie weer terug naar het oude normaal

Een vriend geeft me  een goed voorbeeld.  Hij vertelde dat hij tegenwoordig zelf brood bakt.  Echt helemaal met de hand.  Hij is ruim zestig jaar,  en  hij is pas nu met broodbakken  begonnen.  Maar binnen zijn familie is broodbakken  heel gewoon. Zijn moeder heeft bij een bakker gewerkt. Zijn opa is zelf bakker geweest. En zijn vader ook en die z’n vader ook. Tot in het zevende geslacht. En dan begint mijn vriend dus ook zelf met bakken.  Zo is de cirkel rond.

De cirkel is rond. Het gaat over iets positief.  Mooi dat iets weer goed loopt. Na een periode dat het er eigenlijk niet toe deed. Je krijgt er een glimlach bij op je gezicht.

Heeft dit zinnetje een betekenis in de zorg? Is het volgende verhaal  een voorbeeld ervan.

In het revalidatiecentrum kom ik  een medewerker tegen. Ik zie hem en hij kijkt naar mij. We lopen door. Een paar dagen passeerden we  elkaar ook weer. Zonder verdere notie . Tot  die ene keer. Hij blijft staan en ik stop  de rolstoel. ” Ik heb je al paar keer voorbij zien komen. Ik vraag me steeds af of we elkaar kennen.” We praatten even goed bij. En wat blijkt. In de jaren zeventig was hij patiënt en verzorgde ik hem. Anno 2003 is hij medewerker en ben ik patiënt.

Is de cirkel hier rond? Laat het me horen

Maak het goed . zo goed als je kunt.

ben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter