bouw

ben je aan het BOUWEN

Bouwen kan op veel manieren. Ik beperk me tot de gezondheidszorg en ziekte en genezing.  Onze beleidsmakers rond de pandemie roepen het al maanden:  “Door inenten bouwen we weerstand op tegen het coronavirus. Door vaccinatie van zoveel mogelijk medelanders bouwen we antistoffen, zodat de kracht van het coronavirus afneemt.En we immuun wordt: dat is de tegenkracht

Je komt bouwen ook tegen in de rechtspraak.   ” Nu de dader is veroordeeld, ” zeggen slachtoffers, ” kunnen we aan de toekomst gaan bouwen.  Of: het dode lichaam van een vermiste dierbare is na jaren zoeken, eindelijk  gevonden. De nabestaanden gaan weer verder met hun leven. Bouwen aan waar ze  ooit mee begonnen waren.

Gebouwen en allerlei andere constructies laten zien dat mensen tot grote prestaties in staat zijn. Tot aan het eerste. tweede etc wereldwonder toe.

Dit geldt niet alleen voor zichtbare gebouwen , maar zeker ook voor ons innerlijk of innerlijk leven. Van de eerste fase van de conceptie beschikt de foetus over vermogen om te op te bouwen.  In het goede geval gaat dit bouwen levenslang door. En wanneer de groei hapert, zoeken lichaam en  geest  naar een nieuwe vorm van bouwen. Noem het je spiritueel vermogen.

Het lijkt wel of het woord bouwen  een ander woord voor Leven is. Of ziek zijn en genezen alles met dit bouwen te maken hebben.  Opbouwen en afbouwen. Misschien is troosten een ander woord voor helpen om te bouwen.

 

maak het goed .zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter