Zo zeker

voel jij je ZEKER

Een zieke die zeker van zijn of haar zaak is?

Er zijn vele manieren om een zieke te steunen en te helpen.  Aandachtig luisteren komt altijd van pas.  Een kaartje of briefje  werkt ook altijd. Wat precies op het kaartje staat, is van minder belang.  Of toch niet?

Ik haak een beetje af bij de zinnetjes: Zo zeker als de zon in de ochtend opkomt. Zo zeker zal jou(w) licht gaan stralen.

Ik leg net een boekje terzijde over Jezus en de genezing van zieken. De auteur van het boekje stelt zichzelf voor als christenarts. Hij vertelt  een verhaal over vier gelovige mannen, die samen op een zaal in het ziekenhuis liggen. Met verschillende ziektes, met verschillend karakter en met verschillende levenskansen.

Zij hebben alle vier dezelfde zaalarts, die  voor alle vier de beste weg weet en het beste antwoord. Uit het hele verhaal straalt    zo zeker een goed resultaat voor alle vier. Zelfs als er toch één gaat overlijden.

 Zo zeker als de zon opkomt, zo zeker zal je licht stralen.  Er staat niets over genezen! Zul je dan eerst genezen en daardoor gaan stralen? Of is stralen gewoon iets heel anders en heeft dat niets met genezen te maken. De ernstig zieke kan ook stralen.

Een familielid van me is momenteel ernstig ziek. Hij is gisteren met de immunotherapie en de chemokuur begonnen. De betrokken arts  heeft niet gezegd in welke mate deze behandeling een goed resultaat heeft. Hij kan blijkbaar niet de zekerheid van genezing bieden.

“Geloven doe je in de kerk, maar thuis moet je het zeker weten.” Een tegeltjes wijsheid. Kerken geven niet thuis

Volgens mij bereikt de cliënt  al een mooi resultaat als hij of  weer enige voldoening kan halen uit het kleine, alledaagse  geluk.

Ik kom zeker op dit onderwerp terug.

maak het goed. zo goed als je kunt.

ben

Laat een reactie achter